Suomen hallitus on linjannut toimenpiteitä koronan hoitamiseksi ensimmäisessä vaiheessa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Taloyhtiö soveltaa näitä ohjeita omassa toiminnassaan, ja asukkaat ottavat ohjeet huomioon omassa arjessaan.

Isännöitsijämme on käynyt läpi kaikkien huolto- ja korjauspalvelujemme poikkeuspykälät ja varmistanut, että alihankkijoillamme on riittävä toimintakyky ja suojaus koronaepidemian aikana.

Olemme tilanneet ylimääräisiä desifiointisiivouksia yhteistilojen pinnoille. Kuitenkin asukkaiden on tarpeen pestä kätensä aina kotiin saapuessaan.

1. VASTUU ON MEILLÄ KAIKILLA
Asukkaina vältämme kaikkea tarpeetonta kanssakäymistä, otamme huomioon riskiryhmien terveystarpeet ja seuraamme tiedotusvälineitä muiden ohjeiden saamiseksi. Asukkaalla ei ole lain mukaan velvollisuutta ilmoittaa asunnossa olevasta karanteenista tai sairaustapauksesta. Mutta on kuitenkin tärkeää ilmoittaa isännöitsijälle, jos asunto on poikkeustilassa.

2. KÄYNNIT ASUNNOISSA
Talonmiehiä ja muita työntekijöitä ei tule tarpeettomasti kutsua asuntoihin. Vain kiireellisissä tapauksissa, kuten vesivahingossa otamme välittömästi puhelimitse yhteyttä isännöitsijään ja talonmieheen.

3. YHTIÖN YHTEISET TILAT
Yhteisten tilojen (pesutuvat, hissit, säilytystilat jne.) käyttöä tulee välttää, jos kuuluu riskiryhmään, on sairas, altistunut tai karanteenissa. Saunaosastot ovat toistaiseksi kiinni. Toistaiseksi ei ole muita rajoituksia yhteisten tilojen käytössä.

4. ISÄNNÖINTI JA TALON JUOKSEVA TOIMINTA
Taloyhtiö pyrkii toimimaan mahdollisimman normaalisti. Asukkaat kuitenkin välttävät tarpeettomia käyntejä huoltoyhtiössä. Kiireellisissä vikailmoituksissa tulee ehdottomasti ilmoittaa sairastuneista, karanteenissa olevista tai riskiryhmiin kuuluvista. Näin siksi, että työntekijät voivat varautua ohjeilla ja suojavarusteilla. Hallitus ja isännöitsijä ilmoittavat asukkaille muutoksista, jotka koskevat jätehuoltoa tai muuta toimintaa. Toimiston ovi on lukossa ja asiakaspalvelu puhelimitse tai tietokoneella.

5. YHTIÖKOKOUS JA MUUT KOKOONTUMISET
Teemme taloyhtiössä vain välttämättömät huoltoasiat, ja siirrämme kaikki ei-kiireelliset tehtävät tulevaisuuteen. Järjestämme yhtiökokouksen loppukeväästä vain, jos koronaviruksen ohjeistus muuttuu ja sallii kokouksen järjestämisen. Muussa tapauksessa pidämme yhtiökokouksen syksyllä.

6. JOS SAIRASTUN
Katso Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ohje.

Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä