VUOSAARI – MEREN RANNALLA SIJAITSEVA METSÄKAUPUNKI

Vuosaari on Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa. Vuosaaresta löytyy eniten metsää, puistoja ja viheralueita sekä merellistä rantaviivaa.

Vuosaaresta löytyy monia erityyppisiä asuinalueita. Asunto Oy Kivisaarentie sijaitsee Keski-Vuosaaressa, jota myös Vanhaksi Vuosaareksi kutsutaan.

Vuosaari tunnetaan myös laajoista ulkoilumahdollisuuksista. Uutelan, Ramsinniemen, Kallahdenniemen ja Mustavuoren ulkoilualueet houkuttelavat ulkoilijoita niin Vuosaaresta kuin lähialueiltakin.

Vuosaari on asukasluvultaan ja pinta-alaltaan Helsingin suurin ja myös nopeimmin kehittyvä kaupunginosa. Vuosaaressa asuI vuoden 2018 alussa noin 40.000 asukasta. Suomenkielisiä on 81 %, ruotsinkielisiä 5,2 % ja muunkielisiä 13,8 %.

  • Vuosaaresta pääsee lentokentälle ja Helsingin keskustaan noin 20 minuutissa.
  • Kouluja löytyy 11 kpl ja päiväkoteja 30 kpl.
  • Veneilyä harrastaville löytyy 6 pienvenesatamaa ja suuria merialueita kalastusta harrastaville.
  • Golfaajille alueelta löytyy 18-reiän championship golfkenttä Vuosaari-Golf merenrannasta  sekä johtava talviharjoittelukeskus Planmeca Golf Areena.
  • Vuotalo –  kulttuuritoimintojen keskus, josta löytyy myös kirjasto. Vuotalossa näet myös leffat ja tähtiesiintyjät. Vuosaaren urheilutalo uimahalleineen on yksi Suomen suosituimpia liikuntapaikkoja.

Lisätietoa Vuosaaresta löydät mm. seuraavilta sivuilta:

Vuosaari.fi

Myvuosaari.fi

Ajankohtaista

Arkistot

Kategoriat